top of page

Klafs

Indisk dans möter ett par geggiga gummistövlar

djuret_klafs_1.jpg

När det regnar kan man klafsa runt i lera och vattenpölar. Gummistövlar och regnkläder kan kännas krångliga men det låter roligt när man går. Regn och oväder kan komma helt oväntat, då kan det vara bra med ett paraply och en vän. Ibland vill man bli blöt, slippa regnkläder och bara gegga runt..

Vad händer när de indiska klassiska dans-formerna Odissi och Bharatanatyam får krocka med ett blött och geggigt regnlandskap? Vi har arbetat fritt utifrån de olika känslolägen och stämningar som kan uppstå i regnväder så som lek, vänskap, lust och olust. Vi får se snurrig dans, virvlande paraplyer och lyssna till ljudet av blöta stövlar... Efter föreställningen bjuds publiken in till en dansverkstad.

”Ett möte mellan olika världar och uttryck äger rum. Dansarna hjälper här varandra att undersöka det blötas koreografi utan att förlora kontakten med den indiska folkdansens symboliska gest……Ulrika Larsen och Anna Bolmström har med Klafs hittat ett uttryck och ett tema att glädjas över tillsammans, stora som små.”  Karl Svantesson, Danstidningen

Målgrupp: Familj/barn 3-6 år

Produktion: Odissi Dansproduktion och Abhinaya

Koreografi & dans: Ulrika Larsen, Anna Bolmström

Musik: Stefan Johansson

Scenografi & kostym: Lisa Rinnevuo

Med stöd av Statens kulturråd i samarbete med ZebraDans.

bottom of page