top of page

 

 

 

Odissi dansproduktion (ODP) producerar föreställningar för barn och vuxna samt site specifics inom ramen för klassisk indisk dans och samtida scenkonst med ursprung i indiska discipliner så som dans, yoga och kampsport. Fokus ligger på att utforska tekniken och uttrycken i klassisk indisk dans i förhållande till samtida dans och scenkonst.

 

Odissi dansproduktion grundades 2003 av Ulrika Larsen och fungerar även som en plattform för utbyten och interaktion mellan nationella and internationella koreografer, dansare och musiker. ODP erbjuder också workshops, danskurser och demonstrationer/föreläsningar i odissi- östindisk tempeldans. 

 

Ulrika Larsen är professionell odissidansare och koreograf. Kombinerat med tidigare träning i samtida dans, bharata natyam, butoh, yoga och musik forsätter Ulrika att utveckla ett eget konstnärligt uttryck som frilansande dansare, koreograf och producent. 

Ulrika Larsen är också konstnärlig ledare och producent för Movement in exile,  en plattform för samtida dans och scenkonst med ursprung i mestadels icke västerländska traditioner. Odissi dansproduktion är samarbetspartner och rådgivare för dansartister och dansföreställningar i den årliga festivalen Stockholm Sangeet Festival.

samtida rörelsekonst

Josefine Chiacchiero i Badsagor vattenlabb 2014

bottom of page